• Altijd geholpen door specialisten
  • Verstand van zaken
  • 100% betrouwbaar

100% betrouwbaar

Altijd geholpen door specialisten

Verstand van zaken

100% betrouwbaar

Altijd geholpen door specialisten

06/04/2023
Leestijd: minuten

De digitale werkplek: werken waar en wanneer je wilt .

Terug naar alle Blogs

Door Corona werkten we maandenlang vanuit huis. Nu is het normaal dat werknemers overal inpluggen om te werken. De desktop computer is vervangen door een laptop.

Remote werken is de nieuwe standaard geworden. Daarom wil je voor al je medewerkers een stabiele en – vooral! – veilige verbinding met je applicaties, data en documenten. We kunnen ons voorstellen dat dit vragen met zich meebrengt.

  • Hoe zorg je ervoor dat medewerkers overal kunnen inloggen?
  • Hoe blijven medewerkers – ook op afstand – goed samenwerken?
  • Welke veiligheidsrisico’s brengt een digitale werkplek met zich mee?
  • En wat heeft een digitale werkplek jouw organisatie te bieden?

In dit blogartikel duiken we in de materie van de digitale werkplek.

Een digitale werkplek werkt waar jij dat wilt

Je klapt je laptop open en je kunt aan het werk. Dankzij een digitale werkplek is dit mogelijk. De online omgeving brengt informatie, processen, tools en functionaliteiten samen op één plek. Overal ter wereld – van een vakantieadres tot de keukentafel – kunnen jij en je medewerkers aan de slag. Mits ze de beschikking hebben over een computer en een internetverbinding.

Medewerkers loggen eenvoudig in op de cloud. Hier vinden zij alle tools en middelen om goed te presteren en klanten van dienst te zijn. Al hun bestanden en applicaties zijn snel en eenvoudig toegankelijk. Dit zorgt voor een efficiëntieslag in alle werkprocessen.

Samenwerken via een digitale werkplek

De digitale werkplek is overal beschikbaar waardoor werknemers flexibeler kunnen werken en ook samenwerken. Er is één omgeving die continu up-to-date wordt gehouden. Ook wijzigingen in data en bestanden worden realtime doorgevoerd.

Even overleggen? Via videobellen is er snel persoonlijk contact tussen medewerkers. Van een eenvoudig 1-1 overleg tot uitgebreide vergaderingen. Met een applicatie zoals Microsoft Teams vindt er snel en effectief overleg plaats. Ook zien we steeds vaker dat er intern gebruik wordt gemaakt van een chatfunctie. Dit bespaart tijd en verbetert het teamwerk.

Digitale werkplekken zijn eenvoudig op te schalen of juist in te krimpen. Het beweegt eenvoudig mee met de grootte van je organisatie.

Veilig werken in de cloud

Een digitale werkplek vraagt om een veilige online werkplek. Alle bestanden en data worden via het internet uitgewisseld. Om de veiligheid te waarborgen moeten de systemen altijd up-to-date zijn. Ook een goede VPN verbinding is een must.

Een bekend en betrouwbaar cloudplatform is Microsoft Azure. Dit platform kan je lokale infrastructuur vervangen of gecombineerd worden met lokale servers (hybride oplossing).

Wat heeft een online werkomgeving te bieden?

Je kunt er als organisatie bijna niet meer omheen. De online werkomgeving is bij veel organisaties de standaard geworden.

We zetten de voordelen van online werken op een rij:

  • Alle documenten, informatie, applicaties en communicatiefuncties zijn centraal beschikbaar.
  • Medewerkers kunnen altijd en overal samenwerken op ieder gewenst apparaat.
  • Informatie is altijd up-to-date en maximaal beveiligd.
  • Alles staat in de cloud: een gestolen of kapotte laptop betekent geen verlies meer van belangrijke of gevoelige data.

Aan de slag met een online werkomgeving

Wil jij – samen met je medewerkers – overal veilig online werken en samenwerken? Kies altijd voor een ervaren en betrouwbare IT partner. Hiermee zorg je voor een veilige online omgeving waar je medewerkers feilloos kunnen (samen)werken.

We kunnen ons voorstellen dat je na het lezen van dit blog vragen hebt over de implementatie van de digitale werkomgeving en over het digitale werkplek beheer binnen jouw organisatie. Wij zitten voor je klaar! Stel ons geheel vrijblijvend je vragen of neem contact met ons op voor een kennismaking.?

Terug naar alle Blogs